Pages

26 Temmuz 2010 Pazartesi

Bana Göre Süt, Onlara Göre Çikolata


Bir insanın bir tane sevgilisi, iki tane dostu, iki elin parmaklarını geçmeyecek kadar da arkadaşı olabilir ancak. Onun dışında binlerce tanıdığı olabilir. Tanıdıklar gözlem yapmak için, arkadaşlar üzerinde çalışma yapmak için kullanılırlar. Dostlarla birlikte deney yapılır, onlar kullanılmazlar. Sevgililerin ise bu tür bilimsel deneylerle hiç işleri olmaz, tek yaptıkları karşısındakine ayna olmaktır. Olanı yansıtmak, olması gerekeni yansıtmak, yaptığı gözlemlerin, çalışmaların ya da deneylerin doğru ya da yanlışlığını göstermektir. O yüzden birinin sevgilisi olmak bilge olmaya çabalamayı gerektirir.

Birçok insan için tanıdık olmak, davranışlarımın gözlemlenmesi, izlenmek çok güzel. Birilerinin bana arkadaş olarak değer verip üzerimde hayata dair deneyler yapmasının verdiği zevk de bambaşka. Dostlarım... Bunların hepsini birlikte yaptığım, kimi zaman başarısızlıktan sinir krizleri geçirdiğim, kimi zaman başarıyla denizlere haykırdığım dostlarımla birlikte olmak ve olacak olduğumu bilmek. Adını asla unutmayacağım iş arkadaşlarım. Dost olmanın bende tarifi böyle. Sevgili olmaksa bambaşka, ayna olmak, bazen bakmak istemeyene parıl parıl parlayan, bazen bakmak için can atana kararmış, bulanık bir ayna olmak. İyiyi, kötüyü yansıtmak, en azından buna çabalamak... Gözyaşına seller boşaltıp gülücüğüne güneş açtıracak kadar aydınlık ve parlak ve ıslak olmak.

Yapmak istediğimiz her şeyi asla yapamayacağız. Aile olmak çok uzak şu anda ama az önce sıraladıklarımı olabilmek en azından bugün beni neşelendiriyor. Bambaşka bir boyuta geçene kadar da bunun savaşını vermeye devam...

0 Yorum:

Related Posts with Thumbnails